Min Fjr


Här ska jag berätta lite om vad som händer med min fjr.

Uppdaterad 2006-01-22

Tidigare uppdateringar
22/10-03 6/2-04 14/3 25/3 9/4 11/4 17/4 13/5 13/8 6/2-04

Panel Panel
Mätarställning: 04241 mil
Antal mil 2003:
57,8 mil
Antal mil 2004:
1728,6 mil
Antal mil 2005:
1557,3 mil
Antal mil 2006:
897 mil
Servicekostnad:
Service & däck
7684 kr

Lite små förändringar på min cykel
Höjning av
styret
Lås
hållare
Vält
skydd
Termo
meter
Smuts
avvisareDet var fint väder men rätt så kallt onsdagen den 22 Oktober-03, när jag hämtade min nya Yamaha Fjr på Lillemans mc i Lund. Det var en härlig känsla att köra därifrån på en splitter ny cykel, även om det kändes lite vemodigt att lämna min fina Guldwinge. Men som sagt var det är ju roligt att prova nya saker.
Första turen gick till en mack för att fylla på 21,5 liter 95 soppa, sen därifrån en tur på c:a 6 mil utetemperaturen var ungefär +3 grader. Sen efter det så blev det en del korta turer bl.a. till Yamaha center i Helsingborg, så det blev strax över 50 mil innan den fick det varmt och gott i garaget, i väntan på våren.

Fredag den 6/2-04

Idag fredagen 6 februari tog jag årets första tur. Våren är väl inte här riktigt än, men det var +8° och torrt på vägarna så jag var bara tvungen att ta en tur. Det blev en runda på nästan 11 mil, Det var härligt.

Söndag den 14/3

Idag kom nog våren till skåne, det blev ett helt underbart väder. Solen sken och temperaturen var uppe över 10º så det blev en härlig runda. Först var vi hos Bröderna Hörbergs i Löddeköpinge dom hade öppet hus och visade upp Moto Guzzi och sitt nya märke för i år Kawasaki. Efter lite fika som det bjöds på så stack vi vidare på en liten runda som blev omkring 10 mil. Senare på eftermiddagen bar det iväg till Landskrona och Falck ambulanser där Ingemar från Startmotors visade vad det finns för utrustning i en ambulans, det var intressant och dom har massor av utrustning med sig. Det finns lite foton om det på turer & Foto. Sen när vi körde därifrån på kvällen regnade det tyvärr, så nu är det bara att tvätta cykeln igen.

Torsdagen den 25/3

Idag har jag haft fjr:en hos lillemans mc på 100 mils service i verkligheten 129 mil, det var lite kyligt på morgonen när jag lämnade den C:a +1º. Det verkar som våren kom av sig igen men jag hoppas att den snart gör ett nytt försök. Servicen kostade 1254:- uppdelat på material 630:- och resten arbetskostnad. Billigt näää nästa service blir om tusen mil, vad ska inte den kosta.

Långfredagen 9/4

Körde Lille Mats Rally i ett underbart väder, det var en riktigt trevlig runda som gick runt om Hässleholm.Jag har lagt några foton under turer & Foto/Diverse foton . Det blev 27 mils körning idag.

Påskdagen 11/4

Idag bar det av till Kungälv där jag var på lasarettet och hälsade på min sjuke far. På hemvägen körde jag via Borås och Ullared för att få lite trevligare vägar än bara E6:an. Det var en kall start på turen c:a 3º men det blev bättre framåt dagen då solen började ge lite värme.Det blev en nätt tripp på nästan 70 mil.

Lördagen den 17/4

Det fina vädret fortsätter nu med sommartemperaturer, runt 18º i mitten av april är ju inte fy skam för en knutte. Det blev en liten tur på fina vägar till hamnen i Kivik för glass och kaffe. Nu har jag passerat 300 mil med yaman och den känns bara bra, jag tycker att den justerbara rutan är helt suverän det går alltid att hitta ett läge som passar till farten. Jag saknar faktiskt radion som jag hade på Goldwingen, men det är väl en vanesak, annars får jag ordna nåt.

Torsdagen den 13/5

Milen rullar på, vårvädret har varit underbart. Jag har kört några rallyn här i skåne och varit med klubben och fikat i körsbärsdalen utanför Veberöd. Det finns lite foton på turer & Foto/Diverse foton .

Lördagen den 13/8

Det var ganska exakt 3 månader sen jag kom med en uppdatering. Men det är ju svårt att hinna med på sommaren då det är uteliv som gäller.
FJR:en har gått bra den har ju rullat 1300 mil nu enda fadäsen jag haft var att jag hade råkat vrida tändningen på parkeringsläge så batteriet var tomt en dag efter jobbet.
Bakdäcket bytte jag när det gått 720 mil då var det mer kvar av det men det hade inte hållt över semestern däcket kostade 2060:- Bytte samtidigt olja och filter eftersom jag inte visste hur många mil det skulle bli på semestern. Semestertrippen gick till Tjeckien och Ungern skriver mer om det senare i höst.

Onsdagen den 22/12

Det är ju inte speciellt tätt mellan uppdateringarna numera. Hösten bjöd på en hel del fina turer Yamaha träffen i Degerfors och Tändsticksträffen i Jönköping var ju rätt så trevliga. Sen blev det ju en hel del småturer den sista var luciakortegen i Malmö den 12 december. Så nu står FJR:en varmt och skönt och väntar på att bli finputsad och att få ett nytt framdäck i väntan på våren. Kommer våren som förra året så är det ju inte alltför långt dit. Jag har lagt in semesterbilderna och Tändsticksträffen samt lite blandade foton. I sevicekostnaden ingår 100 & 1000 mils service samt bakdäcket på 2060:- det är ju inte helt billigt att ha ny cykel men roligt.

Lördagen den 19/3 2005

I dag tog jag årets första Mc-tur, lite kyligt var det allt men skönt ändå. Turen gick till Svenska cykelfabriken i Lomma där jag köpte en ny hjälm. Det är bra med det stället för man får låna hjälmen för provkörning. Det blev en Shubert concept öppningsbar med nedfällbart solvisir innanför det vanliga, efter testkörningen av hjälmen så blev det en runda på 6 mil i vårsolen. Jag hoppas att det blir lite varmare till påskhelgen när det drar igång med lite rallyn här i skåne. Nu under vinteruppehållet så har jag lagt på ett nytt framdäck Metzler roadtec z6 det kostade 1749:- hos Br.Hörbergs, jag har satt på ett litet eluttag i panelen som jag kan använda till att koppla in batteriladdaren i.

Åter